دسته‌بندی نشده

راهنمای خرید مودم و روتر با دانستن ویژگی‌های هر یک و تفاوت آن‌ها

تفاوت مودم و روتر

در دنیای دیجیتالی آنلاین شدن و آنلاین باقی ماندن به بخشی از روزمره‌های زندگی تبدیل شده است. همه ما دوست داریم در این دنیای دیجیتالی، ساعت‌ها بدون وجود مشکل به اینترنت جهانی متصل بوده و از آن استفاده‌های خوبی داشته باشیم. یکی از راه‌حل‌های اتصال دائمی به اینترنت جهانی استفاده از روتر و مودم‌های مناسب است. هر مودم و روتر با داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فرد برای کاربردهای مختلف طراحی می‎شود. برای این‌که هنگام خرید مودم و روتر بتوانید تصمیم درستی بگیرید، لازم است در مورد تفاوت مودم و روتر اطلاعات کافی داشته باشید. در این صفحه در مورد راهنمای خرید مودم و روتر صحبت کرده‌ایم. پس، تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

علت دانستن فرق بین روتر و مودم

قبل از این‌که در مورد خرید مودم و روتر اطلاعات کسب کنیم، لازم است ابتدا در مورد تفاوت مودم و روتر بدانیم. بدون وجود اطلاعات ارزش‌مند در مورد کارایی مودم و روتر ما نمی‌توانیم تصمیم‌گیری درستی در خرید هر کدام از محصولات داشته باشیم. مودم و روتر هر کدام به منظور رفع نیازهای خاص افراد طراحی شده اند. پس، برای این‌که بدانیم کدام محصول برای ما بهتر است، کسب اطلاعات کافی در مورد تفاوت مودم و روتر اجباری است.

تعریف مودم و انواع آن

مودم به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که ارتباط شما با اینترنت را از طریق ارائه دهنده خدمات اینترنتی برقرار می‌کند. این دستگاه توانایی تبدیل سیگنال دیجیتال اینترنت به سیگنال آنالوگ دارد. همچنین، می‌تواند این کار را به صورت برعکس نیز انجام دهد. درحالت‌کلی، اگر بخواهیم مودم را تعریف کنیم باید بگوییم که مودم مسئول اتصال به شبکه اینترنت است و شما بدون مودم نمی‌توانید به اینترنت جهانی متصل شوید.پنج نوع رایج اتصال مودم وجود دارد که شامل دیال-آپ(Dial-up)، دی‌اس‌ال(DSL)، فیبر و 5G است.

مودم Dial-up

مودم Dial-up از خط تلفن برای اتصال به ISP استفاده می‌کند که قدیمی‌ترین نوع اتصال مودم محسوب می‌شود. البته، تا حد زیادی با اتصالات باندهای ۵ جایگزین شده است؛ چراکه سرعت بسیار کمی در این دنیای دیجیتال امروزی دارد. به‌طوری‎‌که در این دنیای دیجیتال امروزی کمتر کسی است که هنوز از مودم Dial-up استفاده می‌کند.

مودم DSL

مودم DSL یک نوع دیگر از مودم به نام DSL شناخته می‌شود که نسبت به Dial-up سرعت بالایی داشته و از خط تلفن برای متصل شدن به ISP بهره می‌برد. مودم‌های DSL در دو نوع ADSL و VDSL موجود هستند که در سرعت اتصال به اینترنت با هم تفاوت دارند. این نوع مودم در بیش‌تر منازل و محیط‌های کاری استفاده می‌شود. پس، یک مودم رایج بوده و محبوب دل بسیاری از افراد علاقه‌مند به وصل شدن اینترنت جهانی است.

بیشتر بدانید: تفاوت مودم vdsl و adsl چیست؟

مودم Fiber

اگر شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت سرویس فیبر نوری را برای شما ارائه کند لازم است برای دسترسی به اینترنت، مودم مناسب آن را خریداری کنید. مودم فیبر نوری سرعت بسیار بالایی داشته و می‌تواند ۲۰۰ الی ۲۵۰ مگابایت بر ثانیه سرعت را در اختیار کاربر قرار دهد. این مودم از بیش‌ترین سرعت دانلود و آپلود نسبت به سایر مودم‌ها برخوردار است. بنابراین، اگر به علت شغل خود نیازمند بهترین اینترنت با بیش‌ترین سرعت هستید، پیشنهاد ما خرید مودم فیبر نوری است. همچنین، اگر علاقه‌مند به بازی‌های آنلاین پرطرفدار هستید، برای کسب تجربه لذت بخش از بازی بدون قطعی اینترنت تهیه مودم فیبرنوری بهترین گزینه برای شما محسوب می‌شود.

مودم 5G

مودم‌هایی که از سیم کارت پشتیبانی می‌کنند می‌توانند اینترنت 4G ،3G و حتی 5G را برای کاربر فراهم کنند. مودم‌های 5G نسبت به مودم‌های 4G قیمت بالاتری دارند. علت تفاوت قیمت، تفاوت سرعت اینترنت بالاتر در مودم‌های 5G است. ازطرفی، چون در ایران 5G زیاد پشتیبانی نمی‌شود، بهتر است در صورت نیاز از مدل‌های 4G برای اتصال به اینترنت استفاده کنید.

مقایسه و تفاوت کابل فیبر نوری، اترنت و DSL مودم

به منظور خریداری مودم مناسب برای منزل یا محل کار، لازم است بدانید چه نوع اتصال اینترنتی با نیازهای شما مناسب بوده و تطابق دارد. برای اتصالات اینترنت مودم از سه نوع کابل استفاده می‌شود که شامل کابل فیبر نوری، کابل اترنت و کابل DSL است.

کابل‌های اترنت و DSL تا حدودی ساختار مشابه هم دارند. هر دوی آن‌ها از کابل‌های مسی برای انتقال داده با استفاده از تکانه الکتریکی ساخته شده اند. فرق بین کابل DSL و کابل اترنت این است که DSL برای وصل شدن به اینترنت از دو شاخه تلفن استاندارد استفاده می‌کند. درمقابل، کابل‌های اترنت دارای دو جفت سیم مسی پیچ خورده اضافی با دو شاخه بزرگ‌تر نسبت به DSL هستند. پوشش بیرونی کابل فیبر نوری شامل سیم هسته فیبری، پوشش بیرونی و اعضای تقویت کننده است. بنابراین، داده‌ها در این نوع کابل سریع‌تر منتقل می‌شود. به‌همین‌دلیل، می‌تواند سرعت اینترنت بالاتری نسبت به اتصالات دیگر داشته باشد. 

تفاوت کابل فیبر نوری، اترنت و DSL

مقایسه سرعت سه نوع کابل رایج

در مورد مقایسه سرعت‌های کابل فیبر نوری، اترنت و DSL مودم باید بگوییم که سرعت اترنت و  DSL پایین بوده و روی ۱۰ مگابایت بر ثانیه است؛ اما کابل نوری می‌تواند سرعت دانلود و آپلود ۲۵۰ مگابایت تا ۱۰۰۰ مگابایت در ثانیه را تحت پوشش خود قرار دهد. همچنین، برخلاف DSL، تحت تاثیر فاصله از ISP قرار نگرفته و در هر مکان از سرعت بالایی برخوردار است. علت سرعت بالای فیبر نوری به علت وجود رشته‌های زیاد کابل است که می‌تواند داده‌ها را تا سرعت ۱۰۰ ترابایت بر ثانیه انتقال دهد.

تعریف روتر و انواع آن

روتر دستگاهی است که پس از اتصال به مودم اینترنت را به‌طور یکنواخت، دستگاه‌های موجود در آن محل پخش می‌کند. فرقی ندارد شما از روتر داخل خانه یا داخل محل کار استفاده کنید. روتر توانایی را این را دارد اینترنت را بین لپ تاپ، کامپیوتر، تلفن همراه، تلویزیون و دیگر دستگاه‌ها تقسیم کند. روترها در نوع سیمی و بی‌سیم ساخته می‌شوند. نوع سیمی آن نسبت به بی سیم می‌تواند اتصال اینترنت بهتری را برای دستگاه‌های مختلف فراهم کند.

روترهای مدرن از استانداردهای Wi-Fi 5 یا Wi-Fi 6 پشتیبانی می‌کنند. روتر Wi-Fi 6 جزو نسل جدید روترهای مدرن محسوب می‌شود که می‌تواند سرعت و کارایی بهتری در استفاده از خدمات اینترنت به کاربران ارائه دهد. بنابراین، اگر روتر را برای خانه‌های بزرگ و دفاتر کاری با دستگاه‌های متعدد خریداری می‌کنید پیشنهاد ما تهیه روتر مدرن با استاندارد Wi-Fi 6 است.

 نکات مورد توجه برای خرید مناسب‌ترین دستگاه روتر 

روتر ها در دو نوع دو باند و سه باند طراحی می‌شوند که روترهای دو باند 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز بیش‌تر برای استفاده در اکثر خانه‌ها مناسب هستند. اگر شما به سرعت بالای اینترنت نیاز دارید یا تداخل سیگنالی زیادی در محیط شما وجود دارد، تهیه روترهای سه بانده گزینه بهتری است. 

روتر به منظور پوشش اینترنت کل خانه یا محل کار که ساخته شده است. بنابراین، هنگام انتخاب روتر باید به محدوده پوشش آن نیز توجه داشت. روترهایی که قدرت سیگنال بالایی دارند و از فناوری‌هایی مثل MESH می‌کنند می‌توانند پوشش وسیع‌تری ارائه داده و برای فضاهای بزرگ‌تر گزینه بهتری باشند.

اگر نگران امنیت اتصال اینترنت خود هستید باید بگوییم که روترهای جدید با داشتن ویژگی‌های امنیتی مانند WPA3 وای فای شما را رمزگذاری می‌کنند تا ایمنی اتصال اینترنت شما حفظ شود. البته، برخی از مدل‌ها نیز با داشتن قابلیت کنترل دسترسی و فایروال‌های پیش‌رفته امنیت اتصال شما را بیش‌تر می‌کنند.

اگر در محل کار یا منزل به اتصال پایدار و ثابت نیازمند هستید، لازم است به پورت‌های اترنت (Ethernet) توجه زیادی داشته باشید. پورت اترنت امکان وصل شدن دستگاه‌های مختلف به روتر را فراهم می‌کند تا شما بتوانید از اتصال اینترنتی پایدار استفاده کنید. 

مودم و روتر

تفاوت مودم و روتر چیست؟

با توجه به تعاریف گفته شده در مورد مودم و روتر، اصلی‌ترین تفاوت مودم و روتر این است که مودم کاربران را به اینترنت متصل می‌کند؛ اما روتر اینترنت را بین دستگاه‌های متصل شده توزیع می‌کند. بنابراین، اگر تمایل داشته باشید در محل کار یا خانه از اینترنت پایدار با سرعت مناسب استفاده کنید لازم است در کنار تهیه مودم به فکر تهیه روتر نیز باشید. همچنین، شما می‌توانید از مودم‌های دارای روتر نیز استفاده کنید یا به دلخواه مودم و روتر را به‌طور جداگانه تهیه کنید. 

نحوه کارکرد مودم و روتر

 

نحوه کارکرد مودم و روتر

مودم دارای روتر

اگر تمایل دارید مودم و روتر را به طور هم‌زمان بخرید پیشنهاد ما خرید مودم دارای روتر است. برخی از مودم‌های نسل جدید با داشتن قابلیت‌های پیش‌رفته به عنوان مودم‌های دارای روتر شناخته می‌شوند. هنگام تصمیم گیری به خرید این مودم شما نیازی به خرید روتر به‌طور جداگانه نخواهید داشت؛ چراکه روی این مودم‌ها روتر به طور خودکار نصب شده است. بنابراین، شما می‌توانید با خرید یک محصول از ویژگی‌های دو محصول بهره‌مند شوید و نیازی به خرید و پرداخت هزینه برای خریداری جداگانه دو محصول نخواهید داشت.

مودم دارای روتر

ایستگاه آخر؛ خرید مودم و روتر از اینترکالا

به طور خلاصه، با دانستن تفاوت مودم و روتر دانستیم که مودم برای اتصال به اینترنت طراحی شده است. درحالی‌که روتر برای توزیع یکنواخت اینترنت بین دستگاه‌های مختلف تولید می‌شود. بنابراین، نمی‌توان تنها با روتر به اینترنت متصل شد و برای اتصال به اینترنت حتماً باید مودم خریداری شود. اگر اتصال دائم و توزیع یکنواخت آن برای شما حائز اهمیت است، باید در کنار خرید مودم به خرید روتر نیز توجه کنید. شما می‌توانید برای خرید انواع مودم و روتر، حتی خرید مودم‌های دارای روتر به فروشگاه اینترکالا مراجعه کرده و از انواع مودم‌ها و روترها دیدن کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *